154 VIP2024-gemeenten zetten inwoners in beweging in aanloop naar de Olympische Spelen

07-06-2024 - Gent, Lier, Maaseik, Mechelen, Stekene en Zoersel winnen de hoofdprijs en mogen naar Parijs.

Meer

Veel nieuwe (sport)mogelijkheden op Tiense Watervelden

07-06-2024 - De Vlaamse Regering heeft een kader uitgetekend voor de toekomstige ontwikkeling van de ‘Tiense Watervelden’ op het voormalige militaire domein in Goetsenhoven. Vlaanderen laat daarbij onder meer de nodige ruimte voor nieuwe sportmogelijkheden in Tienen, zowel indoor als outdoor.

Meer

Vlaamse Regering wil EK Paardensport naar Vlaanderen halen

05-06-2024 - De Vlaamse minister van Sport wil het EK Paardensport in 2027 naar Vlaanderen halen – en dat voor alle disciplines: jumping, dressuur, para-dressuur en eventing. De Vlaamse Regering slaat daarvoor de handen in elkaar met Golazo Sports NV, Paardensport Vlaanderen en de Ruitersportfederatie.

Meer

Extra middelen geven Vlaamse motorsport weer toekomst

31-05-2024 - De Vlaamse minister van Sport maakt extra middelen vrij om de motorsport in Vlaanderen toekomst te geven. De minister wil zo de transitie inzetten naar elektrisch (en dus stiller) motorcrossen en uitbaters van motorcircuits ondersteunen om te voldoen aan de vergunningsvoorwaarden.

Meer

ASFALT, het grootste street sports & urban culture festival van België, lost indrukwekkend programma

30-05-2024 - Van een wereldbeker skateboarden, World Chase Tag, een showcase van Kenny Belaey en breaking Kidz 4 Kidz tot een beatbox battle, een urban market en workshops graffiti spuiten. Het is nog maar een kleine greep uit het programma van ASFALT, van 20 tot en met 22 september in Gent.

Meer

Sport Vlaanderen Willebroek wordt modern watersportcentrum met internationale uitstraling

29-05-2024 - Vandaag hebben we het masterplan voor de site in Willebroek voorgesteld aan de Willebroekse gemeenteraad. Het plan biedt een kader voor de grondige renovatie van het wereldwijd gerenommeerde watersportcentrum met watersportbaan, en ook de optie voor een nieuw bovenlokaal zwembad ligt op tafel.

Meer

Olympische Spelen doen nu al meer dan 78.000 leerlingen sporten

23-05-2024 - De campagne ‘Vlamingen in Parijs’ (VIP2024) bracht meer dan 78.000 leerlingen uit 657 scholen in beweging. Op drie grootse slotevenementen in Hofstade, Herentals en Blankenberge gingen klassen in competitie voor de begeerde hoofdprijs: een uitstap naar de Zomerspelen in Parijs.

Meer