G-ruiterwedstrijd Quadrille in Waregem gaat door

19-04-2024 - Van 19 t.e.m. 21 april 2024 wordt op de terreinen van Sport Vlaanderen aan de Veldloopstraat in Waregem de jaarlijkse internationale G-ruiterwedstrijd Quadrille gehouden, een belangrijke paralympische kwalificatiewedstrijd voor Parijs 2024.

Meer

Eerste inclusieve Multimovepad geopend

17-04-2024 - Vandaag openen we het eerste inclusieve Multimovepad, waar kinderen met en zonder beperking zich samen kunnen uitleven.

Meer

Sport Vlaanderen bouwt olympisch zwembadencomplex in Hofstade (Zemst)

30-03-2024 - Het centrum van Sport Vlaanderen in Hofstade (Zemst) wordt uitgebouwd tot een Vlaams excellentiecentrum, met het grootste sportief zwembadencomplex in Vlaanderen en het eerste olympische zwembad in Vlaams-Brabant. De werken in Zemst starten begin 2027.

Meer

Eerste UCI Gravel World Championships in Vlaanderen slingeren van Halle naar Leuven via Nationaal Park Brabantse Wouden

19-03-2024 - Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober komen de UCI Gravel World Championships voor het eerst naar Vlaanderen. Het parcours ligt bijna volledig op Vlaams-Brabantse bodem met start in Halle, finish in Leuven en tussendoor een prachtige passage door Nationaal Park Brabantse Wouden.

Meer

We stimuleren een veilig sportklimaat

14-03-2024 - Iedereen verdient het om integer te kunnen sporten, op fysiek, psychisch en sociaal vlak. We zijn samen verantwoordelijk om die veilige sportomgeving te creëren. Het Vlaams Parlement keurde het nieuwe decreet over het stimuleren van een veilig sportklimaat goed. Ontdek alvast de krachtlijnen.

Meer

Lancering VIP2024 lespakket

13-03-2024 - MOEV werkte in het kader van onze VIP2024-campagne een educatief pakket uit voor het lager onderwijs. Het eerste deel is sinds gisteren beschikbaar. Ga er mee aan de slag in je school, sportclub of gemeente of stad.

Meer

Vind sportclubs en sportplaatsen in je buurt via de Mijn Burgerprofiel-app

04-03-2024 - Je wil beginnen sporten in je buurt. Waar kan je dan terecht? Vanaf nu vind je al deze informatie vlot terug in de Mijn Burgerprofiel-app. Samen met Digitaal Vlaanderen lanceren we als Sport Vlaanderen namelijk de Mijn Burgerprofiel-functionaliteit ‘Sport in uw buurt’.

Meer