Exercising and healthy eating concept: overhead view of rainbow colored dumbbells, jump rope, water bottle, towel, tape measure and healthy fresh organic vegetables, fruits and nuts arranged side by side on white background. The composition includes spinach, tomato, carrot, banana, apple, blueberry, almonds, orange, celery, grape among others. High resolution 29Mp panoramic format studio digital capture taken with SONY A7rII and Zeiss Batis 40mm F2.0 CF lens

Sessie 1 (aula 1) | Sportvoeding: feiten en fabels

Korte inhoud van de workshop

In de sessie ‘Sportvoeding: feiten en fabels’ zal er naast gezonde basisvoeding ingegaan worden op de samenstelling van sportspecifieke voeding. Vervolgens zullen enkele specifieke aannames rond sportvoeding behandeld worden en zal er nagegaan worden of deze claims sterk wetenschappelijk onderbouwd zijn.

Biografie van de spreker

Katrien Koppo is hoofd van de onderzoeksgroep Inspanningsfysiologie van de KU Leuven. Ze doceert voedingsgerelateerde vakken en kinantropometrie aan de opleidingen Bewegings- en Sportwetenschappen, Revalidatiewetenschappen, Sportgeneeskunde, Farmaceutische wetenschappen en Voedings- en dieetkunde. Haar onderzoek richt zich voornamelijk op de rol van farmacologische en voedingsinterventies op prestatie en (spier)metabolisme.

Prof. Dr. Katrien Koppo