Exercising and healthy eating concept: overhead view of rainbow colored dumbbells, jump rope, water bottle, towel, tape measure and healthy fresh organic vegetables, fruits and nuts arranged side by side on white background. The composition includes spinach, tomato, carrot, banana, apple, blueberry, almonds, orange, celery, grape among others. High resolution 29Mp panoramic format studio digital capture taken with SONY A7rII and Zeiss Batis 40mm F2.0 CF lens

Korte inhoud van de workshop

Steeds meer mensen kiezen er voor om vaker plantaardig te eten, dit omwille van verschillende redenen waarvan dierenwelzijn, milieu en gezondheid de belangrijkste drie zijn. Ook heel wat sporters vinden tegenwoordig steeds meer de weg naar plantaardige voeding en meer specifiek plantaardige eiwitbronnen. Toch heerst bij veel sporters nog vaak de gedachte dat een sporter dierlijke voeding/eiwitbronnen nodig heeft om goede sportprestaties te leveren en om voldoende kracht en spiermassa te winnen. Velen weten dan ook niet echt welke informatie al dan niet correct is.

Deze masterclass heeft tot doel om deze onzekerheden te verduidelijken en bepaalde mythes te ontkrachten met behulp van wetenschappelijk onderbouwde adviezen.

Biografie van de spreker

Evelien Mertens (°11/12/1987) heeft na het diploma bachelor in het secundair onderwijs (lichamelijke opvoeding en Nederlands) (HUB) en het diploma master in de bewegings- en sportwetenschappen (afstudeervariant fitheid en gezondheid) (Vrije Universiteit Brussel) een doctoraat in de bewegings- en sportwetenschappen (Vrije Universiteit Brussel) en de biomedische wetenschappen (KU Leuven) behaald. Nadien heeft ze in werktraject nog de opleiding Bachelor in de Voedings- en Dieetkunde (Erasmushogeschool Brussel) afgewerkt.

Momenteel is ze werkzaam als onderzoeker Voedings- en Dieetkunde aan Erasmushogeschool Brussel, als vrijwillig wetenschappelijk medewerker aan de Vrije Universiteit Brussel en als zelfstandig diëtist in bijberoep. Ze is eveneens aangesloten bij de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten (VBVD) en bij de Vlaamse Plantaardige Diëtisten.

Ze is eerste auteur van vijf publicaties en co-auteur van 12 publicaties in peer-reviewed internationale tijdschriften.

Dr. Evelien Mertens